Piaggio

Piaggio (Piaggio & C. SpA) is een grote Italiaanse producent van bromfietsen, scooter en motorfietsen. Verschillende andere Europese merken behoren tot het Piaggio-concern.

Het bedrijf werd in 1884 in Genua opgericht door de dan twintigjarige Rinaldo Piaggio. Aanvankelijk richtte hij zich op de inrichting van de luxe zeeschepen die in Genua werden gebouwd. Piaggio richtte zich echter al snel op andere markten. Het bedrijf bouwde bijvoorbeeld stoomaangedreven zaagmachines, later produceerde men ook spoorrijtuigen (1908), motorboten en zelfs grote vliegtuigen (1915). Belangrijkste door Piaggio in die tijd geïntroduceerde vernieuwing was dedrukcabine voor vliegtuigen. Rinaldo Piaggio overleed in 1938, en liet zijn twee fabrieken (in Pisa en Pontederea) na aan zijn zonen Enrique en Armando Piaggio.

In 1946 werd de eerste scooter gebouwd, die vanwege zijn zachte gezoem en slanke taille Vespa (wesp) genoemd werd. In totaal werden er in 1946 maar liefst 2181 Vespa’s afgezet; deze werden via de dealers van het automerk Lancia verkocht. Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan 15 miljoen Vespa’s verkocht.

Op basis van de Vespa werd een driewielige bestelwagen ontwikkeld waarvan in 1948 de eerste modellen op de markt kwamen onder de naam Ape, wat in het Italiaans BIJ betekent. Dit wegens het karakteristieke geluid.

In 1964 werd het bedrijf Piaggio opgesplitst. Enrique Piaggio zou zich volledig gaan bezighouden met scooters, motoren en bromfietsen. Zijn broer Armando (overleden 1965) richtte zich op de productie van vliegtuigen.

Sinds 1970 behoort ook Gilera tot het Piaggio-concern. Diverse Vespa-bromfietsmodellen werden ook onder de merknaam Piaggio uitgebracht. Sinds 1999 is Piaggio eigendom van Morgan Grenfell Private Equity. In 2001 nam Piaggio het Spaanse merk Derbi over en kocht ook 20% van de aandelen van MV Agusta. In 2004 nam Piaggio ook het merk Apriliaover. In de jaren ’70 was ook het Oostenrijkse Puch al door Piaggio overgenomen.

Op dit moment is Piaggio de belangrijkste producent van scooters (via met name Piaggio, Vespa en Gilera), alsmede een van de belangrijkste motorfietsfabrikanten (Moto Guzzi, Aprilia). Bekende scootermodellen van Piaggio zijn bijvoorbeeld deFly en de Zip. Waarschijnlijk het opvallendste model is de MP3, een driewielige uitvoering.

Onze modellen:

Piaggio Zip special

Prijs:

EUR 1842.- inc rijklaarmaakkosten

Omschrijving:

In April presenteert Piaggio een Special Edition van de Zip.

Deze Zip versie is matzwart en heeft ‘Armygraphics’ wat zorgt voor een stoere look. De Zip is een makkelijk hanteerbare scooter, geschikt voor iedereen die op zoek is naar een toegankelijk en hip voertuig. Vraag uw dealer naar meer informatie. Het model is  verkrijgbaar in snor uitvoering (zonder helm) en brommeruitvoering.

 

 

Piaggio Liberty

Prijs:
EUR 2442.- inc rijklaarmaakkosten

Omschrijving:
Sinds 1995 liepen er ruim 350.000 exemplaren van de montageband. De nieuwste versie oogt modern, is groter en is voorzien van de vertrouwde motoren. Het belangrijkste voordeel van de Piaggio liberty is de uitstekende wegligging, zelfs op de meest slechte wegen. Daarnaast biedt de Liberty mede door een uitgebreide keuze aan accessoires veel scooterplezier aan de gehele familie, elke dag weer. De Liberty is de meest verkochte scooter in Italië!

25km en 45km

Piaggio New Fly

Prijs:
EUR 2212.- inc rijklaarmaakkosten

Omschrijving:
NEW FLY Stijl, comfort en veiligheid op twee wielen in de meest klassieke Piaggio stijl. De Piaggio Fly is herboren, mobiliteit voor iedereen. De nieuwe Piaggio Fly is de meest moderne erfgenaam van de grote Piaggio traditie als de eerste Europese scooter fabrikant en leider in het zoeken naar eenvoudige en elegante oplossingen in mobiliteit.

Makkelijk hanteerbaar voor elk type rijder. De Fly 50cc is beschikbaar als snorfiets en als bromfiets

Piaggio Zip

Prijs:
EUR 1792.-inc rijklaarmaakkosten

Omschrijving:
Moderne scooter, uitstekend geschikt voor het dagelijkse gebruik. Ook de viertakt Zip is licht en wendbaar. Voorzien van de extra zuinige Hi-PER2 4-takt motor voldoet deze Zip aan de meest strenge milieu eisen. Optimaal comfort door een in 3-standen verstelbare buddy seat. De Zip 4-takt is hiermee een ideale scooter voor woon- werkverkeer en naar school. 25 km verkrijgbaar