Vespa

In 1946 zijn de eerste Vespa’s geproduceerd door Piaggio. Uiteraard het eerst in moederland Italië, waar zo kort na de Tweede Wereldoorlog grote behoefte is aan goedkoop transport. De Vespa voert de taken uit van een dure auto en bevordert zo de wederopbouw na de Tweede wereldoorlog.

Ingenieur Corradino D’Ascanio van de Piaggio legt in 1945 het eerste prototype van de Vespa (= wesp) op tafel. D’Ascanio bestudeert voor zijn ontwerp motorfietsen (zonder erop te rijden) en maakt met zijn ervaring in de luchtvaarttechniek (Piaggio produceerde tot 1940 ook vliegtuigmotoren) een uniek vervoermiddel doordat hij nieuwe eisen stelt:

– gemakkelijk in gebruik, net zoals een auto

– comfortabel zitten

– schoon te berijden

– enkelzijdige wielophanging (gemakkelijk wiel wisselen)

– constructie van plaatstaal geeft stijfheid in carrosserie en bescherming tegen weer en wind

– vriendelijk ingenieus versnellingssysteem (linker handgreep draait)

– geschikt voor alle sociale klassen en voor man en vrouw.

Kortom: betaalbaar, gemakkelijk, praktisch, handig en zuinig.

“De creatie van een modern vervoermiddel, met de populariteit van de fiets, de kracht van een motorfiets, de uitstraling en het comfort van een auto, is nu realiteit (Corradino D’Ascanio)”

Onze modellen:

Vespa Primavera Touring

Prijs:

€ 3648.- incl rijklaarmaakkosten.

De jonge en dynamische geest van Vespa, welke sinds mensenheugenis één van de meest populaire tweewielers ter wereld is, vinden we terug in dit nieuwe model.

De Vespa Primavera is een ultramoderne Vespa, ontwikkeld voor mobiliteit met de elegantie van een exclusief ontwerp, zonder in te leveren op comfort. Van de Vespa 946 heeft de Primavera haar elegante exclusieve affiniteit gekregen, zonder in te leveren op comfort en functionaliteit. Het is de vrucht van de beste technologie van zijn tijd en de evolutie van de voorgaande generaties; nieuw dashboard met boordcomputer, LED achter verlichting en positie verlichting voor en 11 inch voor- en achterwielen. De Touring is extra uitgerust met voorklapdrager en windscherm. Leverbaar in 25 en 45 km uitvoering.

Vespa Sprint S 4T 25km

 

Prijs: € 3648.- inc rijklaarmaakkosten

Omschrijving:

ALS EEN STREEP DOOR DE STAD. LEVENDIG, SNEL, BEHENDIG EN LICHT.

DE ‘SPORTIEVE VESPINO’ IS TERUG MET DE VESPA SPRINT S.

Met de compleet nieuwe Sprint S introduceert Vespa de meest sportieve en dynamische ‘small body’ Vespa van dit moment. De naam ‘Sprint’ roept direct herinneringen op aan de sportieve Vespa’s – de ‘Vespini’ – uit de jaren ’60 en ’70 en deze nieuwe, sportieve variant van de Vespa Primavera voegt een nieuw hoofdstuk toe aan die legende.

Verkrijgbaar in mat grijs

 

Vespa Sprint

Prijs:
€ 3598,- inc rijklaarmaakkosten

Omschrijving:

De vespa sprint:

ALS EEN GEKLEURDE STREEP DOOR DE STAD. LEVENDIG, SNEL, BEHENDIG EN LICHT
DE “SPORTIEVE VESPINO” IS TERUG MET DE VESPA SPRINT, DE LEGENDE VAN HELE GENERATIES JONGE MENSEN DIE DE MOTOR VOOR HUN VITALITEIT IN EEN VESPA WISTEN TE VINDEN
Met de compleet nieuwe Sprint introduceert Vespa de meest sportieve en dynamische ‘small body’ Vespa van dit moment. De naam ‘Sprint’ roept direct herinneringen op aan de sportieve Vespa’s – de ‘Vespini’ – uit de jaren ’60 en ’70 en deze nieuwe, sportieve variant van de Vespa Primavera voegt een nieuw hoofdstuk toe aan die legende.
De Vespa Sprint wordt in ons land leverbaar met een keuze uit twee motoriseringen: de moderne 50cc 4-takt met een keuze uit een 25 en 45 km/u uitvoering, en een 125cc 3V.

 

Verkrijgbaar in diverse kleuren

Vespa Primavera

Prijs:
 € 3498.- incl rijklaarmaakkosten

Omschrijving:

De jonge en dynamische geest van Vespa, welke sinds mensenheugenis één van de meest populaire tweewielers ter wereld is, vinden we terug in dit nieuwe model.
De Vespa Primavera is een ultramoderne Vespa, ontwikkeld voor mobiliteit met de elegantie van een exclusief ontwerp, zonder in te leveren op comfort. Van de Vespa 946 heeft de Primavera haar elegante exclusieve affiniteit gekregen, zonder in te leveren op comfort en functionaliteit. Het is de vrucht van de beste technologie van zijn tijd en de evolutie van de voorgaande generaties; nieuw dashboard met boordcomputer, LED achter verlichting en positie verlichting voor en 11 inch voor- en achterwielen

Uiteraard zal voor de Primavera weer een hele lijn met accessoires volgen.
Denk hierbij aan diverse windschermen, dragers en mee gespoten interieur delen.